Vi använder Google Analytics för att samla in anonymiserad information om besök till vår site. Vi bäddar också in videos från YouTube som kan placera cookies på din dator. Läs mer om informationen vi sparar, cookies och hur du kan välja att avaktivera dessa i vår integritetspolicy.
En oberoende konsumentguide för smarta hem.

Dreame A2 är här! - Med EdgeCut

Av Sam Brandhild | Publicerad Sep 06, 2024 19:09
Dreame A2 är här! - Med EdgeCut

Förra året presenterade Dreame sin första robotgräsklippare på IFA. I år kommer uppföljaren Dreame A2. Dreame har verkligen lyssnat på sina kunder, denna gång får vi se några av de förbättringar vi önskat oss och lite till!

Köp här
Positivt
Negativt

OmniSense 2.0

OmniSense får sig nu en uppdatering i form av en frontkamera som kan känna av mindre föremål. Den tidigare A1 hade en del problem med just detta.

Tack vare den nya teknologin kan nu roboten helt automatisk skapa ett klippområde med AI-powered Boundary System. Du behöver bara ställa ner roboten och den gör resten. Efteråt kan du självklart redigera din nya karta.

EdgeCut

Den nya EdgeCut-teknologin gör att roboten kommer ännu närmare sidan av din gräsmatta. Den roterande disken kan flytta sig i sidled så nära som 5 cm från gräskanten.

Disken under roboten flyttar si i sidled

Bättre fäste med mindre åverkan

Hjulen får sig även en uppdatering tillsammans med numera två starkare motorer på varje hjul. På så vis kommer däcken inte riva upp lika mkt av din gräsmatta.

Kaross och material

Som vi tidigare rapporterat om i vårt test av Dreame A1 så fick den äldre karossen ganska lätt repor. Dreame har lyssnat på oss och nu gjort om karossen till ett material dom inte repas lika lätt. Tack Dreame! Nu återstår att se om den nya karossen klarar det bättre.

Dreame har även noterat våra kommentarer om den något plastiga känslan i ratten och knapparna på kontrollpanelen, allt känns nu lite mer premium.

Baktill har det tillkommit ett handtag

Bakdelen

Trodde verkligen att den röda linjen baktill skulle lysa som en led-strip i denna uppdatering men det gör den tyvärr inte, blev lite besviken måste jag säga.

Självklart ska vi se till att testa denna robotgräsklippare inför nästa sommar! För tillfället har vi inga svenska priser på Dreame A2 men den kommer att kosta mer än vad A1 gjorde vid lansering.