Vi använder Google Analytics för att samla in anonymiserad information om besök till vår site. Vi bäddar också in videos från YouTube som kan placera cookies på din dator. Läs mer om informationen vi sparar, cookies och hur du kan välja att avaktivera dessa i vår integritetspolicy.
En oberoende konsumentguide för smarta hem.

Husqvarna lanserar AI-drivna robotgräsklippare

Av Sam Brandhild | Publicerad Oct 17, 2024 13:10
Husqvarna lanserar AI-drivna robotgräsklippare

Husqvarna tar nästa steg inom grönyteskötsel med lanseringen av en AI-kompatibel plattform och en fyrhjulsdriven robotgräsklippare med EPOS-teknologi. De nya lösningarna är utformade för att möta professionella krav på precision inom sportanläggningar, golfbanor och fastighetsförvaltning.

Köp här
Positivt
Negativt

Husqvarna har nyligen presenterat två stora nyheter. Den första nyheten är en ny AI-kompatibel plattform för robotgräsklippare. Denna plattform introducerar tre nya modeller – Automower 580L EPOS, Automower 580 EPOS och Automower 560 EPOS – som riktar sig till användare inom sportanläggningar, golfbanor och fastighetsförvaltning. Dessa robotar är utformade för att leverera högpresterande, slinglös klippning med fokus på effektivitet och hållbarhet.

De nya modellerna erbjuder funktioner som valbara klippmönster, fjärrstart och möjligheten att integrera framtida AI-teknik. Glen Instone, President Forest & Garden på Husqvarna, beskriver lanseringen som ett steg mot framtidens grönyteskötsel där innovation och robotik är centrala komponenter.

Husqvarna lanserar även en uppdaterad version av Automower 535 AWD EPOS, en fyrhjulsdriven robotgräsklippare designad för att klara av kuperad och svår terräng. Med sin slinglösa teknik och kapacitet att hantera lutningar på upp till 70 % är den särskilt lämplig för golfbanor och andra stora grönytor med komplex terräng.

Automower 535 AWD EPOS kommer att vara tillgänglig i Europa från februari 2025 och är kompatibel med både slinglös drift och traditionell begränsningskabel för flexibilitet i installationen.

AI-plattformen och det nya laddningssystemet lanseras 2026.