Vi använder Google Analytics för att samla in anonymiserad information om besök till vår site. Vi bäddar också in videos från YouTube som kan placera cookies på din dator. Läs mer om informationen vi sparar, cookies och hur du kan välja att avaktivera dessa i vår integritetspolicy.
En oberoende konsumentguide för smarta hem.

IKEA släpper Dirigera-uppdatering

Av Agust Sandberg | Publicerad Sep 03, 2024 16:09
IKEA släpper Dirigera-uppdatering

IKEA har nyligen släppt en uppdatering för sin Dirigera-hubb som utökar stödet för Matter-standarden till fler enheter. Med den nya mjukvaruuppdateringen får sju nya enhetstyper stöd för Matter, vilket innebär att användare nu kan integrera smarta uttag, persienner, fjärrkontroller, rörelsesensorer, kontaktsensorer, luftrenare och luftkvalitetssensorer i sina Matter-kompatibla smarta hem.

Köp här
Positivt
Negativt

Denna uppdatering bygger vidare på det begränsade beta-programmet som lanserades tidigare i år, där Ikea initialt bara gav Matter-stöd för belysning. Nu omfattar Ikeas Matter-kompatibilitet nästan hela deras nuvarande produktsortiment, med undantag för vissa enheter som till exempel vattenläckagesensorn Badring.

Användare som redan har en Dirigera-hubb och har anmält sig till Ikeas beta-program får automatiskt sina befintliga enheter uppgraderade till Matter efter att ha installerat den senaste uppdateringen. Detta gör Ikea till en starkare aktör på smarta hemmamarknaden genom att erbjuda ett brett sortiment av prisvärda och mångsidiga enheter som är enkla att integrera med andra system som stöder Matter.