Vi använder Google Analytics för att samla in anonymiserad information om besök till vår site. Vi bäddar också in videos från YouTube som kan placera cookies på din dator. Läs mer om informationen vi sparar, cookies och hur du kan välja att avaktivera dessa i vår integritetspolicy.
En oberoende konsumentguide för smarta hem.

Tado släpper produktnyheter på IFA

Av Sam Brandhild | Publicerad Sep 06, 2024 19:09
Tado släpper produktnyheter på IFA

Tado° presenterade flera spännande nyheter på IFA-mässan 2024 som fokuserar på att förbättra energihantering i hemmet.

Köp här
Positivt
Negativt

Ny lösning för solcellsoptimering

Tado° lanserade en ny tjänst för att optimera energianvändningen från solceller. Med hjälp av prognoser för hur mycket el som solpanelerna förväntas producera, kan deras lösning automatiskt schemalägga värmepumpars drift och elbilsladdning för att maximera användningen av gratis solenergi. Det ska ge en mer hållbar användning av förnybar energi och sänka elkostnaderna för hushåll​.

Partnerskap med Panasonic för effektivare värmepumpar

Tado° och Panasonic presenterade sitt första gemensamma erbjudande, som kombinerar Panasonics AQUAREA värmepumpar med Tado°s Heat Pump Optimizer X och andra energihanteringstjänster. Denna lösning, tillgänglig från november 2024, optimerar värmepumpens drift för att minska energikostnaderna genom att använda billigare eller mer hållbar el under specifika tidpunkter​.

Utökad produktportfölj med trådlös termostat och fler kompatibla värmepumpar

Tado° lanserade även sin nya trådlösa Smart Thermostat X, vilket kompletterar deras X-serie. Dessutom meddelade de att deras Heat Pump Optimizer X nu är kompatibel med både Daikin och Panasonic värmepumpar. Dessa produkter är en del av Tado°s strävan att göra energihantering enklare och mer kostnadseffektiv, samtidigt som de minskar koldioxidutsläpp​.