Vi använder Google Analytics för att samla in anonymiserad information om besök till vår site. Vi bäddar också in videos från YouTube som kan placera cookies på din dator. Läs mer om informationen vi sparar, cookies och hur du kan välja att avaktivera dessa i vår integritetspolicy.
En oberoende konsumentguide för smarta hem.

Yale lanserar Linus L2

Av Sam Brandhild | Publicerad Aug 30, 2024 10:08
Yale lanserar Linus L2

Yale Linus L2 är den nya versionen av det smarta låsvredet. Ny design och uppdaterad funktionalitet gör det till en spännande kandidat.

Köp här
Positivt
Negativt

För dig som bor i lägenhet så är det oftast ett låsvred som som passar bäst. Marknaden svämmar heller inte över av denna typ av låsvred.

Yale L2 blir enligt tillverkaren dubbelt så snabbt och får tystare mekanik och en mer slimmad design. Nu har även låset inbyggt wifi vilket gör att du slipper en brygga inne i lägenheten. Wifi är ett av de trådlösa protokoll som drar en hel del ström, det ska därför bli intressant att se vilken livslängd det numer uppladdningsbara batteriet får.

Låset kan du sedan ansluta till Yale Dot vilket möjliggör att använda din mobil eller smartklocka för att låsa och öppna låset.

Övriga funktioner som självklart kommer med är automatisk låsning, aktivitetslogg och gästhantering.

Om du vill kan du också ansluta Yale Smart Keypad till låset. Stöd för Alexa, Google Home och SmartThings kommer med, det vi saknar som hittas i t.ex. Aqara U200 är Matter stöd och Apple HomeKey. Med tanke på att en keypad ingår till Aqara U200 och som samtidigt är mycket billigare så ska det bli intressant att se hur Linus L2 står upp mot detta.